Aanbevelingen

Aanbevelingen over mijn werk als wandelcoach

Wat kan wandelcoaching voor jou betekenen?

Lees de ervaringen van mijn cliënten. Herkenbaar? Ik nodig je uit om contact met mij op te nemen voor een vrijblijvende kennismaking!

 • 'Hoe de natuur je kan verbinden met je gevoel'

  Als docent, werkzaam in het onderwijs dus, ben ik in op pad gegaan met Sandra. Aangezien ik van uitdagingen houd, denk en kijk ik naar verdere ontplooiingsmogelijkheden en kansen.

  Door met haar in gesprek te gaan heb ik mijn gedachten kunnen ordenen. Ik heb het als heel prettig ervaren.

  Zij geeft ruimte, stelt je op je gemak en stelt de goede vragen. De verbinding met mijn eigen gevoel gekoppeld aan de natuur was voor mij een bijzondere ervaring en was een nieuw inzicht.

  In het gesprek ontdekte ik dat ik zelf al denkstappen had gemaakt. De ontmoeting heeft mij bevestigd in mijn eigen gedachten en wensen.

  Met nieuwe frisse energie ging ik naar huis.

  H., 55 jaar Werkzaam in het onderwijs

 • Groepswandeling: Opgeladen ging ik weer naar huis

  Afgelopen vrijdag nam ik deel aan een groepswandeling georganiseerd door collega Sandra Smallenburg van Extra Zorg Waddinxveen. Mooie inspiratiewandeling met als thema nieuwe energie. De vragen gaven stof tot nadenken. Er ontstonden prachtige gesprekken waarbij balans centraal stond. De natuur bij de Reeuwijkse plassen nodigden uit tot het maken van associaties. Helemaal opgeladen ging ik weer naar huis.

  Hilde, 59 jaar Klassiek homeopaat

 • 'En dat smaakt naar meer!'

  Aangezien ik onderzoek welke andere wegen ik wil gaan bewandelen binnen mijn eigen praktijk als psycholoog, heb ik een coachingswandeling gemaakt met Sandra. Het was een bijzondere ervaring, waarin zij met haar warme persoonlijkheid en tegelijkertijd professionele houding, de focus van het gesprek helder hield. In combinatie met het opmerkzaam maken van ‘beelden’ in de natuur, heeft dit eerste gesprek al beweging bij mij gebracht. En dat smaakt naar meer!

  E., 56 jaar Praktijkhouder systeemtherapie en individuele therapie

 • 'Het leven is weer een stukje mooier geworden!'

  Ik ben vader van drie kinderen, man van een lieve vrouw, actief in de kerk, student en beginnend leerkracht in het basisonderwijs. Om in deze combinatie alle ballen hoog te houden, het laatste jaar van mijn studie door te komen en meer balans in mijn leven te ervaren, zocht ik een coach. Ik hou van de natuur, dus de website van Sandra sprak mij meteen aan. Ik wilde eigenlijk géén coach en wilde het in eerste instantie zelf oplossen. Maar ik wilde wel vooruit, meer rust, balans en zelfvertrouwen/kracht ervaren. Hierbij heeft Sandra mij geholpen. De wandelingen en gesprekken hielpen mij om ´boven mijn eigen proces´ te gaan staan én oplossingen toe te passen in mijn leven. Ze hielp mij met het toepassen van mijn eigen wensen. Wensen waar ik naar verlangde, waar ik gewoon een duwtje/steun in de rug voor nodig had. Ik heb Sandra ervaren als een ontzettend prettig persoon. Down to earth, praktisch, hulpvaardig, in balans en met een prettig karakter. Ze wilde me écht snel vooruit helpen en dat is gelukt. Ik heb meer rust en ben beter in balans. Het leven is weer een stukje mooier geworden!

  Merlijn, 35 jaar Leerkracht basisonderwijs

 • 'Ik vond zelf een oplossing die het plezier weer terug bracht!'

  Naast mijn werk als teamleider binnen jeugdzorg, ben ik een enthousiast en fanatiek sporter. Helaas was dat enthousiasme op sommige dagen ver te zoeken, vanwege een nare sfeer binnen de groep. Ik als gevoelig persoon, had daar zo’n last van dat ik echt met tegenzin naar het sportuurtje ging. Omdat deze sport juist helpt om mijn hoofd leeg te maken na een drukke dag, was veranderen van sport ook geen optie. De ‘schuld’ bij de ander leggen voelde ook niet oké. Met die kwestie nam ik contact op met Sandra.

  In vier wandelingen met Sandra, heb ik verschillende inzichten gekregen in wat het gedrag met mij doet en hoe ik mezelf daarin sterk kan houden. Juist door deze gesprekken wandelend te doen en regelmatig stil te staan voor opdrachten, was er een open sfeer en kwamen de inzichten snel.

  In de natuur voel je je vrij, je hoeft elkaar niet aan te kijken tijdens het wandelen. Het verbaasde mij hoe dicht de natuur bij onze ‘problemen’ staat. Hoeveel vergelijkingen je kunt trekken door bijvoorbeeld alleen al om je heen te kijken en de structuur van bomen te bekijken.

  Naast dat de natuur echt meegeholpen heeft in het proces, was ook Sandra een grote hulp. Ze luisterde door de woorden heen, koppelde terug, paste het tempo van wandelen aan zonder dat ik het door had, liet me echt even tot rust komen om het probleem helder te kunnen bekijken. Sandra nam mijn gevoel serieus, maar hield me ook een spiegel voor. Al met al zorgde het voor inzicht en kon ik zelf een oplossing inzetten die me het plezier weer terug heeft gegeven!

  Els, 29 jaar Teamleider Jeugdzorg/Gedragsspecialist

 • ‘Ik ben in beweging gekomen, en dat voelt goed!’

  Ik heb de stap genomen om samen met Sandra al wandelend de route waarop ik nu ben beland te (her)zien.

  Vanuit de grondgedachte ‘niets is fout’ kreeg ik meer inzicht hoe het werkelijk met mij gaat, wat ik belangrijk vind en wat mij energie oplevert. Ook kreeg ik handvaten om vanuit dit inzicht stapsgewijs veranderingen aan te gaan. Elke stap is er één en leidt tot het grotere geheel. Dat liet Sandra mij ervaren.

  Voor mij kwam het traject precies op het goede moment, ik stond op een kruispunt om verdere keuzes te maken. Resultaat is dat ik in beweging ben gekomen. Dat voelt goed!

  Ik zie de waarde die ik aan mijzelf en voor mijzelf mag schenken. De invloed van anderen, van de ‘buiten wereld’ ligt nu anders op mijn weegschaal. Ik ga er anders mee om. Kortom: wandelen met Sandra was een bijzondere en waardevolle (levens)ervaring.

  Sandra is een innemende vrouw, een goede luisteraar en echte verbinder. Zij komt terug op… en vraagt na over… maar laat, daar waar de situatie dit vraagt, ook stiltes vallen. Een prettige persoonlijkheid die iedereen in zijn/haar waarde laat.

  Haar coaching en tegelijk samenzijn in de natuur, de jaargetijden zien (veranderen) en alle zintuigen prikkelen is voor mij een fijne manier om in jezelf te investeren. Stap erin en ga met Sandra ‘en-route’. Je bent het waard!

  Marian, 58 jaar Manager bij de overheid, technische HBO achtergrond.

 • ‘Met de wandelcoaching heb ik een stap in mijn ontwikkeling gemaakt’

  Als leerkracht wilde ik leren om mijn gedachten beter onder woorden te brengen en om meer rust in mijn hoofd te krijgen. Daarnaast waren mijn eigen ontwikkeling en zichtbaarheid in school belangrijke coachvragen toen ik Sandra inschakelde voor wandelcoaching. Tijdens de 5 wandelingen deden we verschillende oefeningen en werkvormen in de natuur. Zo gingen we eerst bewust met de ademhaling aan de slag, wat me heel fijn hielp om te landen na een drukke dag. Ook het gericht luisteren en kijken naar wat er zich voordoet in de natuur, werkte voor mij goed. Ik werd hier rustig van.

  Sandra kan goed luisteren. Zij geeft je altijd het gevoel dat je alles kan vertellen. Door de veiligheid en het vertrouwen hebben we goed kunnen werken aan mijn ontwikkeling. Sandra heeft mij geleerd om te kijken wat ik al kan en hoe ik dat bereikt heb. Zelf was ik geneigd om vooral te zien wat ik niet kan en moet leren. Sandra vroeg elke sessie wat ik prettig vond, wat aan bod moest komen en sloot daardoor precies aan bij mijn behoeften. Sandra heeft mij onwijs geholpen om mijn doelen te bereiken!

  Lisa, 29 jaar Leerkracht basisonderwijs - Bovenschools Stagecoördinator

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.