De weg over de horizon, hoe begaanbaar is jouw pad?

De weg over de horizon, hoe begaanbaar is jouw pad?

Foto van blog De weg over de horizon, hoe begaanbaar is jouw pad? van Coaching en route

Ik ben geboren in Middelburg en ik houd erg van het Zeeuwse landschap. Maar er is nóg een streek in Nederland die mij zeer kan bekoren en dat is Twente. Het is daar mooi en rustig, met velden in prachtige kleuren. Het landschap biedt tegelijkertijd uitzicht en beschutting.

Het gevoel dat het Twentse landschap mij geeft wanneer ik erdoorheen fiets, herken ik onmiddellijk in het werk van de schilder Ton Schulten. Zijn landschappen zinderen van kleur: heldere groenen en veel oranje en geel. Ik houd daar van! Het is vrolijkheid, helderheid en duidelijkheid. Zonder teveel opsmuk.

De felle kleuren in zijn landschappen associeer ik met actie en beweging. Tegelijkertijd is er ook eenvoud en verstilling. Het is juist die tegenstelling die het zo interessant maakt. Precies zoals het Twentse coulisselandschap zowel vergezichten biedt als veilige beschutting.

Ik zag Ton Schulten aan het werk in zijn eigen museum (tonschulten.nl/museum) en was onder de indruk van de manier waarop hij schildert. Het ziet er zo simpel en gemakkelijk uit en hij lijkt totaal geen last te hebben van het publiek dat hem op de vingers kijkt. Hij heeft een bubbel om zichzelf gecreëerd en werkt vol concentratie in die eigen wereld.

De weg over de horizon, hoe begaanbaar is jouw pad?

Schulten ziet het Twentse zandpad als de weg over de horizon die we allemaal moeten gaan. ‘Het gaat vooral om de sporen die we op zo’n zandpad achterlaten. Daar moeten anderen ook weer doorheen kunnen’ aldus Schulten.

De weg over de horizon, hoe begaanbaar is jouw pad?

Ook bij het wandelen in onze eigen omgeving gaan we over ‘gebaande paden’. Paden waar eerder mensen hebben gelopen. Je kunt zien dat anderen je voorgingen. Soms wordt het lopen daardoor gemakkelijker, soms juist moeilijker.

Hoe begaanbaar is jouw pad? En over welke horizon leidt het je? Het zijn interessante vragen om onderweg te verkennen.

Als je nieuwsgierig bent naar wandelcoaching nodig ik je van harte uit voor een kennismakingswandeling!

Aanbevelingen

  • 'Hoe de natuur je kan verbinden met je gevoel' - H., 55 jaar
  • ‘Met de wandelcoaching heb ik een stap in mijn ontwikkeling gemaakt’ - Lisa, 29 jaar
  • Groepswandeling: Opgeladen ging ik weer naar huis - Hilde, 59 jaar
  • 'Het leven is weer een stukje mooier geworden!' - Merlijn, 35 jaar
  • 'Ik vond zelf een oplossing die het plezier weer terug bracht!' - Els, 29 jaar
  • ‘Ik ben in beweging gekomen, en dat voelt goed!’ - Marian, 58 jaar

Laatste blogs

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.