Een nieuw jaar komt eraan, persoonlijke terugblik

Een nieuw jaar komt eraan, persoonlijke terugblik

Foto van blog Een nieuw jaar komt eraan, persoonlijke terugblik van Coaching en route

Een nieuw begin is vaak ook een einde.

Het jaar 2022 is bijna voorbij. De grote verandering voor mij in het afgelopen jaar was de oprichting van mijn praktijk Coaching-en-route.

Wat heb ik veel geleerd! Ik heb mij eerst ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Bij een eigen praktijk hoort het schrijven van een marketingplan. Op papier je ideeën en plannen beschrijven. Een website maken, pffff gelukkig had ik een geweldige webdesigner, René van Maanen, aan mijn zijde. Door hem ben ik in contact gekomen met Gerrit de Heus. Ik heb met Gerrit mogen ervaren hoe het is om ‘fotomodel’ te zijn voor één dag voor mijn eigen website. Aanvankelijk zag ik er tegenop. René had mij duidelijk gemaakt dat dit echt nodig was: Je cliënten willen jou zien, weten wie de persoon is die de coaching geeft. Om er nog aan toe te voegen wat Loes Vork, communicatie deskundige, mij leerde: je moet over jezelf schrijven Sandra, het moet persoonlijk zijn! Bij elke blog die ik schrijf hoor ik haar stem. Met plezier denk ik terug aan deze ontmoetingen. Fijne, betrouwbare nieuwe contacten. Ik was opeens één van hen; geen juf of intern begeleider, maar ondernemer!

Na al deze inspanningen kwam ik in beweging om cliënten te werven. Ik ben scholen en diverse instanties langs gegaan om mijn praktijk onder de aandacht te brengen.

Al met al heb ik dit jaar ‘en route’, vele mooie coach gesprekken mogen voeren. Bladerend in een boekje kwam ik een gedicht tegen dat treffend weergeeft hoe ik coaching zie en ervaar.

Kracht in jou en mij

Er is een kracht,
een kracht in jou,
een kracht in iedereen,
Een diep geheim,
een grote bron,
zo weergaloos bijzonder:
een wonder boven wonder.

Een kracht die jou laat leven,
die altijd moed blijft geven,
die kracht gaat nooit voorbij.
Al breekt het af en denk je weer:
“Het wordt nooit goed: dit kan niet meer!”
Toch is er dan die kracht in jou en mij.

Een kracht die jou laat bouwen,
die hoop geeft en vertrouwen,
Die kracht gaat nooit voorbij.
Die mensen helpt en op laat staan
om samen toch op weg te gaan.
Dat is die sterke kracht in jou en mij.

Hele fijne feestdagen en een mooi en krachtig 2023!


Een nieuw jaar komt eraan, persoonlijke terugblik

Aanbevelingen

  • 'En dat smaakt naar meer!' - E., 56 jaar
  • ‘Met de wandelcoaching heb ik een stap in mijn ontwikkeling gemaakt’ - Lisa, 29 jaar
  • 'Hoe de natuur je kan verbinden met je gevoel' - H., 55 jaar
  • Groepswandeling: Opgeladen ging ik weer naar huis - Hilde, 59 jaar
  • 'Het leven is weer een stukje mooier geworden!' - Merlijn, 35 jaar
  • ‘Ik ben in beweging gekomen, en dat voelt goed!’ - Marian, 58 jaar

Laatste blogs

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.