Gezonde voornemens

Gezonde voornemens

Foto van blog Gezonde voornemens van Coaching en route

Gezonde voornemens? Ja! Het verhaal van huisarts Karel Bos in de bijlage van het Algemeen Dagblad van 30 december 2023 spreekt mij aan. Zijn geheim: Wandelen op recept!

Het recept van de dokter: wandelen en pannenkoeken

Deze Amersfoortse huisarts schrijft zijn vingers blauw aan recepten. Maar van zijn hand komen geen standaard briefjes. Voor mensen die bijvoorbeeld wat kilo’s kwijt willen geeft de huisarts een groen gedrukt briefje, formaat recept: wandelen. Elke vrijdag vertrekt er een wandelgroep vanaf zijn praktijk.
Als hij tijd heeft loopt hij zelf ook mee. Hoe leuk is dat! Er is volgens hem geen beter recept dan bewegen, goed tegen diverse kwalen.

Afgelopen jaar heb ik contact gelegd met een aantal huisartsenpraktijen in Reeuwijk en Gouda. Waarom? Net als dokter Bos heb ik geconstateerd dat wandelen een positieve invloed heeft op het mentale en fysieke welzijn. Patiënten die bij die praktijken komen krijgen als het past in hun behandeling de keuze om met mij wandelend in gesprek te gaan.

Spreekt wandelen jou aan? Wil je voornemens omzetten in actie? Begin dan met kleine stapjes naar een gezonde leefstijl in het nieuwe jaar door te gaan wandelen. Zorg dat je elke dag naar buiten gaat. Ga bijvoorbeeld lopend je boodschappen doen. Of spreek elke week af met een vriend(in) of kennis om een wandeling te maken. Er zijn ook diverse leuke wandelboeken om ideeën op te doen.

Heb je naast wandelen behoefte aan een luisterend oor en een professionele gesprekspartner? Dan kunnen wij wellicht eens samen gaan wandelen. Voordeel van wandelen is dat je naast elkaar loopt, in plaats van tegenover elkaar te zitten. Het bewegen brengt ook rust. Er komt ruimte in je hoofd om tot inzichten te komen. De natuur biedt mogelijkheden tot spiegeling en associaties.

Of ben je een groepsdier en vind je het leuk om rondom een thema wandelend in gesprek te gaan? Ook dan kun je bij mij terecht. Nieuwsgierig geworden? Neem eens een kijkje op mijn website www.coaching-en-route.nl

Wat je voornemen ook is, blijf bewegen, geniet van een mooie wandeling!

Wishing you a Happy New Year!

Aanbevelingen

  • 'Ik vond zelf een oplossing die het plezier weer terug bracht!' - Els, 29 jaar
  • Groepswandeling: Opgeladen ging ik weer naar huis - Hilde, 59 jaar
  • ‘Ik ben in beweging gekomen, en dat voelt goed!’ - Marian, 58 jaar
  • 'En dat smaakt naar meer!' - E., 56 jaar
  • 'Het leven is weer een stukje mooier geworden!' - Merlijn, 35 jaar
  • 'Hoe de natuur je kan verbinden met je gevoel' - H., 55 jaar

Laatste blogs

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.