Ja, ik ben wandelcoach

Ja, ik ben wandelcoach

Foto van blog Ja, ik ben wandelcoach van Coaching en route

Wandelcoaching? Wat doe jij nou eigenlijk?

Wat is wandelcoaching nu eigenlijk?

Wat doe jij nou eigenlijk? Wandelcoaching? Moet je zeker heel sportief voor zijn? Is dat niet zweverig? Maar jij werkte toch in het onderwijs?

Ja, ik ben wandelcoach. Ik ben niet zweverig, ik houd van lopen in de natuur en ik geniet van al het moois buiten. Ik wandel alleen, maar ga ook graag op stap met familie, vriendinnen en mensen die ingetekend hebben voor coaching. En ja, ik heb bijna 30 jaar gewerkt in het basisonderwijs. In de wandelcoaching neem ik mijn kennis en ervaring mee. Mijn doelgroep is het onderwijzend personeel! Maar natuurlijk ben je ook welkom als je niet werkzaam bent in het onderwijs en de methodiek van wandelcoaching je aanspreekt!

Waarom heb ik gekozen voor wandelcoaching?

Een kleine terugblik zodat je weet waarom ik dit pad ben gaan bewandelen! Tot de zomervakantie van 2020 heb ik gewerkt als intern begeleider op een hele fijne basisschool. Met veel plezier kijk ik terug op de mooie jaren daar als interne onderwijscoach. De deur van mijn werkkamer stond altijd open en de collega’s en leerlingen wisten mij te vinden als zij vragen hadden.

Dat contact met onderwijsprofessionals en kinderen was voor mij het mooiste aan mijn werk. Ik bood een luisterend oor en stelde vragen waardoor zij inzicht kregen en weer verder konden. Zo nodig gaf ik advies.

Na bijna 30 jaar begon het te kriebelen

Ik vroeg mij af: blijf ik dit werk tot mijn 67e doen of ga ik iets doen waar mijn hart de hele dag van blijft kloppen. Het coachen van collega's gaf mij de meeste energie en voldoening.

Uiteindelijk heb ik de knoop door gehakt en nam ik afscheid van deze school. Vanwege corona was het niet de gemakkelijkste tijd om thuis te zijn. Daarom ging ik elke dag wandelen. Ik liep altijd al graag. De ontspanning, de rust en de ordening van mijn gedachten in de natuur heb ik toen echt ontdekt en leren waarderen. De gedachte kwam op: als ik buiten in gesprek mensen op weg kan helpen, hoe mooi zou dat zijn?

Natuur als spiegel

Via internet kwam ik op het spoor van de wandelcoach opleiding van Hilde Backus. Veel van het inhoudelijke coachen was me al bekend. Bij het Coach Bureau leerde ik hoe de natuur met haar veerkracht en veranderlijkheid een spiegel kan zijn. Vanuit metaforen in de natuur help ik mensen inzicht te krijgen in hun handelen en gedrag. Wat is er al? Waar wil je naar toe? 'En route' leer je jezelf beter kennen en ontdek je hoe zaken anders aangepakt kunnen worden. We lopen in een tempo dat passend is. De gesprekken gaan over het heden en de toekomst.

Om te ontdekken wat iemand graag anders wil, wat iemands verlangen is, heb ik een hele mooie oefening! Nieuwsgierig hoe die in zijn werking gaat? Meld je aan voor een kennismakingswandeling, of lees verder in mijn andere blogs.

Aanbevelingen

  • ‘Ik ben in beweging gekomen, en dat voelt goed!’ - Marian, 58 jaar
  • Groepswandeling: Opgeladen ging ik weer naar huis - Hilde, 59 jaar
  • 'Hoe de natuur je kan verbinden met je gevoel' - H., 55 jaar
  • 'Ik vond zelf een oplossing die het plezier weer terug bracht!' - Els, 29 jaar
  • ‘Met de wandelcoaching heb ik een stap in mijn ontwikkeling gemaakt’ - Lisa, 29 jaar
  • 'Het leven is weer een stukje mooier geworden!' - Merlijn, 35 jaar

Laatste blogs

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.