Natuur als inspiratie voor kunst

Natuur als inspiratie voor kunst

Foto van blog Natuur als inspiratie voor kunst van Coaching en route

Waterlelies van Monet

Vorige week was ik een lang weekend in Parijs. Wat een prachtige veelzijdige stad! Ik bezocht daar onder andere Musée d’Orsay. Heerlijk om daar rond te lopen en te genieten van de Impressionistische kunst. Naast van Gogh, Gauguin en andere grootheden heb ik vol bewondering naar de waterlelies van Monet gekeken. Monet had bij zijn woning annex atelier in Giverny een kleurrijke tuin laten aanleggen met een vijver om zijn geliefde waterlelies bij allerlei weersomstandigheden te kunnen schilderen. Alleen al in de periode 1899-1900 maakte hij maar liefst 18 verschillende waterlelieschilderijen.

Een van zijn schilderijen heb ik gefotografeerd.

Natuur als inspiratie voor kunst

Deze week wandelde ik bij de Reeuwijkse plassen. De zon scheen en ik genoot van mijn ‘levende’ waterlelieschilderij zo dichtbij huis! Monet had in de huidige tijd zijn intrek kunnen nemen in het Groene Hart. Mooi om te zien hoe de lelies tot bloei komen dit jaargetijde.

Wil jij ook tot bloei komen, en je daarbij laten inspireren door de bloeiende natuur? Neem dan contact met mij op voor wandelcoaching. Vanuit de verwondering van de natuur kom je tot inzichten. Hiervoor hoef je geen Monet te zijn. Wandelend in de natuur kom je tot rust en kom je op nieuwe ideeën.

Aanbevelingen

  • Groepswandeling: Opgeladen ging ik weer naar huis - Hilde, 59 jaar
  • ‘Ik ben in beweging gekomen, en dat voelt goed!’ - Marian, 58 jaar
  • 'Ik vond zelf een oplossing die het plezier weer terug bracht!' - Els, 29 jaar
  • 'Het leven is weer een stukje mooier geworden!' - Merlijn, 35 jaar
  • 'En dat smaakt naar meer!' - E., 56 jaar
  • 'Hoe de natuur je kan verbinden met je gevoel' - H., 55 jaar

Laatste blogs

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.