Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is het mooiste in het land?

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is het mooiste in het land?

Foto van blog Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is het mooiste in het land? van Coaching en route

Natuur als spiegel

Wie is er niet opgegroeid met het sprookje van Sneeuwwitje en de zeven dwergen? Sneeuwwitje werd zo genoemd omdat haar huid zo wit als sneeuw was, haar lippen zo rood als bloed en haar haar zo zwart als ebbenhout. Haar moeder die koningin was, stierf bij haar geboorte. Een jaar later trouwde haar vader die koning was, met een andere vrouw. Die vrouw was mooi maar ook heel onaardig. Ze kon er niet tegen als iemand mooier was dan zij.

Zij had een bijzondere spiegel. Als zij ervoor ging staan zei ze altijd: Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste in het hele land? De spiegel antwoordde dan O, koningin, u bent de mooiste in het land. Dan was zij tevreden, want zij wist dat de spiegel de waarheid sprak.

Sneeuwwitje groeide op en werd steeds mooier, tot ze zelfs mooier was dan haar stiefmoeder, de koningin. Toen de koningin weer eens aan haar spiegel vroeg of zij nog de mooiste was van het land, kreeg zij het antwoord dat iedereen zich vast nog herinnert.

Sprookjes laten kinderen kennismaken met een wonderlijke wereld. In verhaalvorm krijgt de lezer een spiegel voor gehouden die symbool staat voor hoe wij mens zijn en handelen.

In de natuur werkt het net zo. Bij de wandelcoaching gebruik ik de natuur als spiegel. Ik nodig je uit om bovenstaande foto goed te bekijken. Ik ben benieuwd wat jij ziet. Je kunt een reactie plaatsen bij dit bericht op Instagram waar ik deze blog zal plaatsen. En weet dat een spiegel altijd de waarheid spreekt!

Aanbevelingen

  • 'Het leven is weer een stukje mooier geworden!' - Merlijn, 35 jaar
  • 'Ik vond zelf een oplossing die het plezier weer terug bracht!' - Els, 29 jaar
  • ‘Ik ben in beweging gekomen, en dat voelt goed!’ - Marian, 58 jaar
  • 'Hoe de natuur je kan verbinden met je gevoel' - H., 55 jaar
  • 'En dat smaakt naar meer!' - E., 56 jaar
  • ‘Met de wandelcoaching heb ik een stap in mijn ontwikkeling gemaakt’ - Lisa, 29 jaar

Laatste blogs

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.